×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه های خبر ::

 .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تسلط کامل دانشمندان ایرانی بر تمامی سرفصل‌های فناوری هسته‌ای

به گزارش مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون سازمان انرژی اتمی در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در غرفه سازمان ضمن تبریک این روز و همچنین اعیاد شعبانیه، درخصوص دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: علم و فناوری یکی از مولفه‌های قدرت به حساب می‌آید و جهان سلطه همیشه سعی دارد آن را در اختیار خود داشته و بقیه کشورها به آن دست پیدا نکنند.

وی در ادامه گفت: یکی از حوزه مهم علم و فناوری که از قبل انقلاب هم نمی‌خواستند ایران به آن دسترسی داشته باشد، صنعت هسته‌ای است. حوزه‌ای که در این ۵۰ سال به‌ویژه در ۴ دهه اخیر پیشرفت‌های فراوانی داشته و در حال حاضر هیچ حوزه‌ای در علوم و فنون هسته‌ای نیست که دانشمندان ایران در آن تسلط کامل پیدا نکرده باشند.

معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه حوزه هسته‌ای به دو دسته انرژی و غیرانرژی تقسیم می‌شود، گفت: حوزه انرژی همان تولید برق است که هم اکنون نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات، برق به شبکه سراسری تزریق می‌کند و طی ۱۰ سال فعالیت خود به مردم و کشورمان خدمت کرده است.

وی ادامه داد: در حوزه انرژی، واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر را در دست ساخت داریم که با سرعت در حال پیشرفت است و با تکمیل و بهره‌برداری از آن‌ها تا پایان برنامه هفته توسعه ۲۱۰۰ مگاوات برق اتمی به سبد انرژی کشور اضافه خواهد شد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه براساس برنامه جامع راهبردی صنعت هسته‌ای در افق ۲۰ ساله، میزان تولید برق اتمی به ۲۰ هزار مگاوات خواهد رسید، افزود: حوزه غیرانرژی سه بخش دارد که در بخش پزشکی تقریبا اکثر مردم کشورمان با رادیوداروها آشنا هستند. محصولاتی که بیش از یک میلیون بیمار در بحث تشخیص، درمان و تسکین درد انواع سرطان‌ها از آن‌ها بهره می‌برند. وی تاکید کرد: خوشبختانه در این حوزه صددرصد خودکفا هستیم و صادرات این محصولات به سایر کشورها در حال انجام است. در این مسیر ۵ تا ۶ نمونه از رادیوداروهای تولیدی ایران در حوزه درمان سرطان‌ها در دنیا نمونه بوده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند.

کمالوندی در ادامه با اشاره به حوزه کشاورزی به عنوان بخش دیگری که صنعت هسته‌ای در آن دستاوردهای بسیار خوبی داشته است، گفت: در این حوزه یکی از اقدامات انجام شده بحث تغییرات در بذرها بوده که بتوانند با تغییرات آب و هوایی و همچنین کم آبی سازگاری داشته باشند. موضوعی که در بذرهای مختلف از جمله برنج و گندم نتیجه مثبت داشته است.

وی افزود: بخش دیگر پرتودهی است که نقش به‌سزایی در ماندگاری محصولات و انبارمانی آن‌ها دارد و با استفاده از این فناوری باقیمانده سموم و آفات از بین می‌رود. در این حوزه ۴ سامانه در نقاط مختلف کشور در حال فعالیت است که در حال افزایش سامانه‌های پرتودهی به ۱۲ سامانه در نقاط مختلف کشور هستیم.

معاون سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه هیچ صنعتی نیست که به تجهیزات هسته‌ای نیاز نداشته باشد، اظهار کرد: در حال حاضر صنایع مختلف از جمله سیمان، ذوب آهن، پتروشیمی، نفت و بقیه صنایع امکان بهره‌مندی از محصولات تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران مانند چگالی و سطح سنج را دارند. محصولاتی که سایر کشورها در اختیار ما نمی‌گذاشتند و یا پشتیبانی نمی‌کردند اما اکنون در ایران تولید شده و آماده صادرات به دیگر کشورها نیز هستیم.

وی در ادامه با اشاره به حوزه آب سنگین که از لحاظ اقتصادی اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: حوزه آب سنگین مصداق حکایت «آب از کره گرفتن است»؛ محصولی که یک لیتر از آن ۱۲۰۰ دلار به فروش می‌رسد و امکان فروش هر کدام از مشتقات آن تا چند ۱۰ هزار دلار فراهم است و اکنون بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا واردکننده محصولات تولیدی ایران هستند. کمالوندی گفت: حوزه دیگری که باید از آن نام برد لیزر است؛ در این فناوری شاهد دستاوردهای بسیار خوبی به ویژه در بخش پزشکی هستیم. در مجموع صنعت هسته‌ای کشورمان در همه حوزه‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته و تقریبا هر ۲ روز کاری شاهد تولید یک دستاورد جدید بوده‌ایم.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه درباره اینکه صنعت هسته‌ای کشور را صنعتی اقتدارآفرین قلمداد می‌کنند، اظهار کرد: این صنعت با اهدای خون شهدا و تلاش دانشمندان فراوانی به جایگاهی رسیده که می‌تواند در این حوزه و در دنیا حرف اول را بزند و نشان دهد که حوزه‌ای اقتدارآفرین است.

وی ادامه داد: در روابط بین‌الملل آنچه که به معنای مشروع باعث اقتدار می‌شود، بخش‌های مختلف دارد و به شما کمک می‌کند تا جایگاه مناسبی در دنیا کسب کنید. بخش‌هایی از جمله اقتصادی، نظامی، فناوری، رسانه‌ای؛ البته آنچه که در راس همه این موارد قرار دارد، صنعت هسته‌ای است.

کمالوندی در بخش دیگر صحبت‌های خود در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن و جشن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب با اشاره به اینکه علم وسیله‌ای است که به شما قدرت می‌دهد تا تحت سلطه دیگران قرار نگیرید، گفت: وقتی «علم و دانش» که به قدرتمند شدن اقتصاد نیز کمک خواهد کرد را در اختیار داشته باشید، آن موقع دست نیاز به سمت هیچکس ندارید و با حفظ غرور کشور، تحت سلطه نخواهید بود.

وی تاکید کرد: در دنیا صنعتی نیست که فناوری هسته‌ای در آن نقش نداشته باشد. به همین دلیل است که نمی‌خواهند ما این صنعت را داشته باشیم زیرا در اختیار داشتن این فناوری قدرت آفرین است و نداشتن آن به ضعف و وابستگی منجر می‌شود.

برای مشاهده گزارش تصویری اینجا کلیک کنید.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.