×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تیتر خبر ::

  .::.   برابر با : Wednesday, 30 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
حضرت معصومه(س) در جهاد علمی و فرهنگی سرآمد زمان خود بود

وبگاه خبری، تحلیلی هفته نامه سراسری مفید؛ یک استاد حوزه و دانشگاه در خصوص مقام علمی و دینی حضرت معصومه (س) گفت:راز منزلت والای حضرت معصومه(س)، در مسأله معرفت حضرت نسبت به امام است؛ هرچقدر انسان معرفتش نسبت به امام زمان(عج) بیشتر باشد، معرفتش نسبت به خدای سبحان بیشتر است. حضور در جنگ و در مقام دفاع به زنان واجب نیست، اما در جهاد علمی و مبارزه فکری و فرهنگی می‌توانند سرآمد زمان خود باشند همانطور که حضرت معصومه(س) سرآمد زمان خود بودند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن کمالی-استاد حوزه و دانشگاه- در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه زندگی حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان یک الگوی برجسته در میان بانوان و مومنان، مملو از زهد و شرافت است اظهار کرد: زیارت حضرت معصومه در قم، برای شیعیان به اندازه‌ی زیارت پیامبر و سایر ائمه معصومین اهمیت دارد و طبق روایات، هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می‌شود. امام جعفر صادق علیه‌السلام و امام رضا علیه‌السلام به این موضوع تأکید کرده‌اند و زیارت او را به عنوان یک عمل واجب برای مومنان معرفی کرده‌اند.  

وی ادامه داد: از ویژگی‌های بارز حضرت معصومه(س) عصمت و مقام علمی اوست که در زیارت‌نامه‌ها به آن اشاره شده است. او به عنوان یک عالمه و محدثه شناخته می‌شود و حرم او تجلی‌گاه مقام حضرت زهرا(س) است. حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان یک شخصیت بزرگ و الگو برای دختران مسلمان معرفی می‌شود و تأکید بر اهمیت الگوگیری از او در زندگی روزمره وجود دارد.

کمالی در ادامه به کرامات و برکات این بانوی بزرگوار اشاره کرد و گفت: بسیاری از علمای بزرگ اسلام از جمله امام خمینی(ره) و آیت‌الله بروجردی از برکات وجود ایشان بهره‌مند شده‌اند. حرم حضرت معصومه(س) مکانی مقدس و منبع علم و فضیلت است و حوزه علمیه قم به عنوان مهد علم و دانش در جهان اسلام شناخته می‌شود.

حضرت معصومه(س) مظهر فضایل

این نویسنده و محقق دینی ادامه داد:‌حضرت فاطمه معصومه(س) مظهر فضایل و مقامات است. روایات معصومان(ع) فضیلت‌ها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت می‌دهد. امام صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: «آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است. برای امیرمؤمنان حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن‌ها به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی، در آن جا رحلت می‌کند که با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند.»

مقام علمی حضرت معصومه(س)

کمالی تاکید کرد: حضرت معصومه(س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی  بلندی دارد. نقل شده که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر(ع) و پرسیدن پرسش‌هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. چون امام کاظم(ع) در مسافرت بود، پرسش‌های خود را به حضرت معصومه(س) که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسش‌های خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از این‌که حضرت معصومه(س) جواب پرسش‌ها را نگاشته است. وقتی پاسخ‌ها را ملاحظه کردند، بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند. از قضای روزگار در بین راه با امام موسی بن جعفر(ع) مواجه شده، ماجرای خویش را باز گفتند. وقتی امام پاسخ پرسش‌ها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: پدرش فدایش.

وی تاکید کرد : راز منزلت والای حضرت معصومه(س)، در مسأله معرفت حضرت نسبت به امام است؛ هرچقدر انسان معرفتش نسبت به امام زمان(عج) بیشتر باشد، معرفتش نسبت به خدای سبحان بیشتر است. حضور در جنگ و در مقام دفاع به زنان واجب نیست، اما در جهاد علمی و مبارزه فکری و فرهنگی می‌توانند سرآمد زمان خود باشند همانطور که حضرت معصومه(س) سرآمد زمان خود بودند.

این استاد حوزه یادآور شد: الگوهای جهاد علمی و فرهنگی برای زنان، حضرت فاطمه(س) و حضرت معصومه(س) هستند؛ این بانوان صاحب مقام والا در درگاه الهی هستند. این مقام به آسانی حاصل نمی‌شود؛ حضرت فاطمه(س) مقام معرفتی خود را از کتابت گفتار و احادیث پیامبر(ص) و همچنین حضرت معصومه(س) علوم ومعرفت خود را از امام رضا(ع) دریافت کرده است. بانوان باید کسب معارف اهل بیت(ع) را برخودشان واجب بدانند زیرا کسب علم در نصوص دینی تاکید شده است؛ بانوان با کسب این معارف و انتشار آن می‌توانند برکات بیشتر برای جامعه به ارمغان بیاورند.

وی با اشاره به اهمیت و نقش حضرت معصومه(س) در تقویت ایمان و امید جوانان اشاره دارد و بر لزوم قدردانی از این آشیانه اهل بیت(ع) و تقویت علم و تقوا تأکید کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.