×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تیتر خبر ::

 .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
کشاندن دین در صحنه اجتماع و حکومت‌داری، مهم‌ترین رویکرد صدساله اخیر حوزه علمیه بود

وبگاه خبری، تحلیلی هفته نامه سراسری مفید؛ حجت الاسلام ابوالفضل یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، فلسفه اصلی وجود حوزه علمیه را حفظ و استمرار امورات دینی و عمل به دین عنوان کرد و اظهار داشت: تبلیغ دین برای حوزه خیلی برجسته است. با توجه به گسترش جوامع و تنوع نیازمندی‌ها و مسائل و پرسش‌ها، این نقش پیچیدگی خاص خودش را پیدا کرده است.

وی افزود: جامعه امروزی نیازمند پاسخ به سوالاتی جدید در زمینه علم پزشکی، متاورس، هوش مصنوعی و معاملات ارز دیجیتال است، به هر حال اگر حوزه علمیه بخواهد به رسالت خودش عمل کند و عقب نماند باید در این زمینه ها به موقع عمل نماید و خودش طراح سوال ومسائل و حلال مشکلات باشد.

مدیر مدرسه علمیه امام باقر (ع) شاهین‌دژ خاطرنشان کرد: نگاهی به پیشینه حوزه به ما می‌آموزد که بقای اسلام در گرو عملکرد حوزه بوده و اگر این عملکرد خیلی ضعیف می‌بود، اساس اسلام در خطر می افتاد اما با رشادت و از جان گذشتگی عالمان ربانی و زمان شناس تاکنون حوزه به این نقش هدایت پذیری عمل کرده و اگر چه ضعف‌هایی در زمینه حرکت به روز دارد اما حرکت رو به جلو بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به پیشینه تاسیس حوزه که همه رشته‌های به اصطلاح امروزی در حوزه تدریس و تحصیل می شد و فحول بسیار بزرگی در این زمینه‌ها در حوزه ظهور یافتند، امثال خواجه نصیرها، خوارزمی‌ها و ابن سینا، ملاصدرا و بزرگان دیگری در زمینه‌های طب، نجوم، فلسفه و ریاضی به عنوان پایه گذاران علوم و تولید کنندگان علم مطرح هستند که همه این ها مدیون اساتید و دروس حوزوی عصر خود بوده اند.

حجت الاسلام یزدی اضافه کرد: اگر چه بعدها رشته ها تفکیک و دانشگاه تاسیس شد ولی امثال علوم پزشکی و ریاضی و مهندسی مدیون بزرگان حوزه علمیه بوده است.

وی ادامه داد: در صد سال اخیر آن چه که حوزه‌های علمیه به آن رنگ حقیقت و عینیت بخشیدند امتزاج دین با سیاست و مبارزه با تفکر دین فردی و کشاندن دین در صحنه اجتماع و حکومت است.

مدیر مدرسه علمیه امام باقر(ع) شاهین دژ بیان کرد: اگر قبلا این رسوب ذهنی بود که دین بیشتر مربوط به امور فردی و عبادی است و دین حق نمی تواند برنامه ای اجرایی و تشکیلاتی در حکومت داری داشته باشد و فرمایشات پیامبر اکرم(ص) و عملکرد امیرالمومنین(ع)، در حکمرانی دینی به فراموشی سپرده شده بود، حوزه علمیه قم با عملکرد بزرگان خود از قبیل امام راحل و مقام معظم رهبری این حکمرانی دینی را به منصه ظهور رساندند و بعد سیاست همراه با دیانت را به خوبی اجرا کردند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.